Yoga

Heb je behoefte aan meer balans in lichaam en geest, maar wil je daarbij graag bewegen? Dan is yoga wellicht geschikt voor jou.

Yoga gaat over het ervaren van eenheid, balans en heelheid in ons zelf. Letterlijk betekend yoga verbinden, verenigen.

Bij het beoefenen van yoga verbinden we lichaam, geest en ziel. Door met aandacht en in concentratie de houding (asana) te beoefenen en hierbij bewust te blijven van de adem ontstaat naast bewustwording een verandering in je denken. Met behulp van concentratie kun je een meditatie beoefenen en verruim je je geestelijke vermogens. Dit heeft een positieve invloed op je lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid en spirituele ontwikkeling.


Hatha Yoga of klassieke yoga

Hatha Yoga omvat alle yoga houdingen volgens de klassieke yoga. Daarnaast is er ook aandacht voor pranayama, meditatie en een stukje filosofie achter yoga wanneer toepasselijk.

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en ruimte in je lichaam? Zou je graag dieper en ruimter ademen en minder stress ervaren? Zou je je geheugen en balans willen verbeteren? Dan is Hatha Yoga ideaal voor jou!

Door de asana's met aandacht te beoefenen ben je meer naar binnen gericht en je meer bewust van wat er in je eigen lichaam gebeurd. Hierdoor kun je in een trance komen die daarna benut wordt tijdens de meditatie of eindontspanning.

De yoga wordt gegeven volgens de acht stappen van Patanjali, te weten: Yama, Niyama, Asana, Pranayma, Pratyahara, Dharana, Dhyana, Samadhi.

Doel

Zowel fysieke als mentale balans en harmonie. Bewustwording en focus. Je leert je eigen grenzen goed aanvoelen en respecteren. Dat vergroot je vertrouwen en zelfrespect. Verdiepen van adem. Helderheid in hoofd en acties.

Kosten

Zie hier voor meer informatie en klik op Ontspanning en Beweging.

Wanneer les

Woensdag: 9.30-10.30u. en 10.45-11.45u. Donderdag: 9.00-10.00 en 10.15-11.15u.

Privéles

50,00 euro per uur. Incl. coaching.An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙